29 juni2017

Attendo først med ny type friplejehjem

Nyt friplejecenter skal være aktiv del af Frederikssund Orangeri, spa og en sportsbar bliver nogle af de aktiviteter, som 72 beboere vil få adgang til på det nye plejecenter midt i Frederikssund, der efter planen står klar til indflytning i foråret 2019

 

Plejecenteret opføres af Attendo Omsorg Danmark og bliver det første plejecenter i Danmark , som opføres inden for rammerne af den nye friplejelov.
”Byggeriet i Frederikssund er helt særligt for os, fordi det bliver det første af en helt ny type plejecentre i Danmark, som vi tror på bliver en attraktiv model for kommuner med et boligbehov til plejekrævende borgere,” siger Dorte Dahl, regionschef i Attendo.

Attendo har opført omkring 110 plejecentre i Sverige gennem de seneste år, og har trukket viden om arkitektur og indretning af plejecentre med til Danmark. Det svenske byggeprogram er ganske enkelt oversat til dansk.
”I samarbejde med vores arkitekter og rådgivere synes vi, det er lykkedes rigtig fint at få skabt et spændende byggeri her i Frederikssund. Vores mål for byggeriet – for plejecentret - er at det skal kunne skabe rammerne for en god og tryg hverdag for de borgere, som skal bo på her,” siger Dorte Dahl.

Borgmester John Schmidt Andersen (V) bød velkommen til Attendo og med tillid til et godt samarbejde:
”Vi ser frem til samarbejdet og har tillid til, at firmaet kan være med til at løfte den meget vigtige opgave at hjælpe nogle af de borgere, der har et stort behov for hjælp og støtte. Og så er det en god beliggenhed, der er valgt, tæt på det hele i Frederikssund,” siger John Schmidt Andersen

 

Center bliver aktiv del af lokalsamfundet
For Attendo er rammerne for de kommende beboere kun en lille ting.
”Det vigtigste er livet - det liv som skal leves på plejecenteret. Vi er klar med forskellige tilbud, og plejecentret bliver bygget med mulighed for at kombinere wellness og udeliv. Men det er beboerne, der vælger, hvordan de gerne vil leve og hvilke aktiviteter, der giver mening for dem – det må vi ikke glemme,” siger Dorte Dahl og fortsætter:
”Vi ser frem til at det nye plejecenter også bliver en aktiv del af lokalsamfundet – hvilket placeringen her midt i Frederikssund i sig selv forpligter til. Så vi håber på et aktivt hus med liv og høj aktivitet - hvor fx den lokale børnehave kommer på besøg eller det sangkor, som øver hver onsdag, kan anvende lokaler på plejecentret og måske ovenikøbet etablere et kor på tværs af beboere og naboer,” slutter Dorte Dahl.
I efteråret etableres en følgegruppe med repræsentanter fra ældreråd og ældreorganisationer og andre som vil følge arbejdet tæt og komme med gode ideer til brug af det nye plejecenter.

Plejecenteret opføres af Scandinavian Property Development og bygningerne opføres med respekt for dansk byggetradition og omgivelserne. Facader er en kombination af røde mursten og facadeplader, mens taget bliver røde teglsten. Når plejecenteret står klar lejer Attendo Omsorg sig ind i bygningerne og er ansvarlig for driften på baggrund af en aftale med Frederikssund Kommune.

Fakta om plejecenter i Frederikssund:
- Der opføres 72 plejeboliger – heraf er 24 demensvenlige boliger
- Indrettes med sportsbar, orangeri, spa, fitness samt fællessal.
- Fra 3. sal er der adgang til to store fælles tagterrasser
- Planlagt indflytning forår 2019
- Der etableres en følgegruppe som skal bidrage med ideer til hverdagen på plejecenteret

 

Fakta om friplejeboliger:
- Opføres som ikke støttet byggeri - belaster ikke bygge- og anlægsbudget i kommunen
- Beboerne skal ikke betale indskud ved indflytning
- Ingen binding af ressourcer og kapital i kommunen
- Attendo påtager sig risiko for belægning af boligerne
- Langsigtet samarbejdspartner med kommunerne i op til 20 år

Yderligere oplysninger:
Lars Fløe Olsen, kommunikationsansvarlig
28 93 20 93 lars.floeolsen@attendo.dk

Dorte Dahl, Regionschef
2637 5080

Lasse Ernst, Business Developer (friplejeboliger) 
28 91 34 35 lasse.ernst@attendo.dk