Fortsæt til indhold

Flytning på plejehjem kræver omhyggelig udvælgelse

Det kan være en stor omvæltning at skulle flytte sit hjem til et plejehjem, og det kan være svært at flytte fra sit trygge hjem i gode og velkendte rammer og falde til et nyt sted, hvor der er en masse nye mennesker og alt er anderledes. Vi gør derfor alt vi kan, for at du eller din pårørende føler sig tryg og kommer godt på plads i de nye omgivelser.

Når man først får tildelt plads på et plejehjem, kan det pludseligt gå hurtigt. Måske er der kun få uger til, at du eller din pårørende skal flytte ind. Der kan være behov for hurtige beslutninger vedrørende alt det praktiske. Hvad skal med? Hvad skal sorteres fra? Vi anbefaler at involvere flere personer i processen med at rydde op, sortere og pakke ned.

 

Spørgsmål og svar

Sådan ansøger du

1

Kontakt kommune

Kontakt den kommune du bor i for at blive visiteret til en plejehjemsplads.

2

Find et plejehjem

Find det plejehjem der passer til dig, kontakt os gerne for yderligere information eller fremvisning.

3

Kontakt os

Hvis du ønsker at flytte på et af Attendos friplejehjem, skal du blot kontakt os og så hjælper vi dig videre i processen.

4

Flytte ind

Vi finder sammen en dag for indflytning og tager godt i mod dig når dagen kommer.

Godkendt til plejehjem - Ansøg allerede i dag

Det er hos din egen kommune, at du skal ansøge om at flytte ind hos én af Attendos plejehjem. Din kommune foretager en individuel vurdering og beslutter, hvorvidt din ansøgning bliver godkendt.

Du kan kontakte din visitator fra kommunen og bede om et møde eller et ansøgningsskema, og du vil have mulighed for frit at søge i andre kommuner, så snart din egen kommune har godkendt dig.

Alle Attendos private plejehjem er en del af frivalgsordningen. Som borger betyder det, at du altid har det frie valg om, hvor du gerne vil bo blandt de leverandører, som kommunen har godkendt.

At vælge Attendo frem for en anden leverandør er gratis. Du kan derfor frit vælge mellem vores private plejehjem EsrumvejVonsildhave eller Lærkevej.

Flyt hjemmet til Attendos plejehjem

Flytningen kræver omhyggelig planlægning. Uanset om det er en demensplejebolig eller almindelig plejebolig, så er det vigtigt at overveje, hvilke ting, der vækker følelsen af hjem for netop dine kære. De fleste beboere er glade for at have velkendte ting omkring dem, fx fotografier, malerier, møbler, nips mv. Det vækker følelsen af genkendelse, ”gamle dage” og er med til at give en følelse af hjem. Det er selvfølgeligt særligt udtrykt for ældre med demens.

Tag gerne en radio eller et stereoanlæg med, så din pårørende kan spille sin favoritmusik eller kan høre radio i sit nye hjem, hvis det er noget, som altid har været en vigtig del af deres hverdag tidligere.

Inden indflytning på plejehjemmet, er det vigtigt, at beboernes forsikringer passer til den nye bolig. Plejehjemmets lejligheder udlejes via en standardiseret lejekontrakt. Man skal også huske at ændre folkeregisteradresse hos Borgerservice eller digitalt på www.borger.dk.  

Vi er her for at støtte dig igennem denne proces og sikre, at din nære ældre får den bedste start på deres nye kapitel hos Attendo Plejehjem.